Ja pitkään on mietitty  -  kirjoittaako vai ei. Hmm ... se itsekritiikki! Mutta kivahan on itse asiassa harrastuksista raapusella muutamia sanoja ja lisämausteeksi nakata muutama kuva. Tässä siis täydellisen aloittelijan ja amatöörin ensimmäisiä väkerryksiä. Saa hymyillä!

 

Vanharouva aloitti pari vuotta sitten savella läträämisen paikallisessa kansalaisopistossa. Kurssi tuntui kylläkin liian lyhyeltä, vain kerran viikossa ja 2,5 kuukautta/lukukausi.
Mutta jotain sentään on syntynyt.

Kuvat koetaan laittaa niin, etä tuoreimmat ovat tässä ylhäällä ja vanhimmat alimpana.

Alkuun kaksi astiakuvaa tältä syksyltä. Savi on molemissa samaa. Käytin kahta eri väriä tummaa savea ja vaaleaa savea, jotka kaulin kerroksittain. Lasitus on kirkas molemmissa.  Punertava+vaalea -kuvioinen vati on poltettu alhaisessa uuninlämmössä ja tumma+vaalea vati on poltettu korkeassa lämpötilassa. Samat ainekset mutta ihan erilainen lopputulos!

 

Tällaisia pieniä lautasia syntyy jämäsavista. Huomasin, miten käyttökelpoisia sellaiset ovat. Samalla tulee kokeiltua erilaisia lasitteita.  Lasitteet muuten ovat kaikkien kinkkisimmät asiat keramiikassa. Tuskin milloinkaan olen saanut juuri sitä mitä olen hakenut.

Jämäsavipaloista syntyy tällaisia eri kokoisia kynäpurkkeja. Niitä meillä tarvitaan vähän eri monessa paikassa kotona ja mökillä

Kellotauluja syntyi lahjoiksi ja tuliaisiksi. Niissä on askartelukaupasta ostettu koneisto/viisarit/irtonumerot, joten ei tule kalliiksi. Kaiken lisäksi koneistot toimivat!

 

Isoäiti harrasti käsitöitä ja yksi hänen virkkaamansa pitsi on tallessa. Painoin pitsikuvian saveen, Tein muutamia laattoja ja  suvulla on pysyvä muisto esiäidin kädentöistä.

 

Hedelmävati, jossa kermakristallilasitus

Lintulauta. Testattu viime talvi ja kestää pakkasen.

Suvun koiruus :)

 

Kuka muistaa runon "Kaksi vanhaa, vanhaa varista ...?"  Siitä aihe näihin varisjuttuihin, jotka nyt vahtivat mökin pihaa.

Vasen varis on lasitettu matalla ja oikea kirkkaalla lasitteella. Siitä tuo väriero.

Tässä seuravassa pihaprojektissa on ollut tarkoitus hämätä piiloon rakennusmiesten jättämä vesijohdon tötsä. Se on tuo maan rajassa oleva iso sininen. Tötsä on keskellä nurmikkoa ja vaarallinen, jos siihen lapset tai koirat törmäävät. Tällä "tilataiteella" on tarkoitus saada paikka selvästi erottuvaksi.  Tolppien päähän tein ryhmän mielikuvitusluíntuja keikkumaan.

 

 

 

 

Palataan keittiöön. Kalavati.

Teekannu. Maalasin enkopella, mutta lasitustulos on paljon vaaleampi kuin oli tarkoitus. No,  ensi kerralla lisää väriä!

Avocadopurkki

Purkin puolikkaat

Jumbokuppeja

(Joitakin ihan ensimmäisiä töitä) Kynäkuppeja mökille:

Ruukussa parhaillaan rahapuun pistokkaita itämässä:

Kirjeteline:

Ihan ensimmäisellä oppitunnilla kaikki pantiin tekemään tällainen pikkukippo.Se on nyt kiukaalla tuoksukippona.